top of page

Werkwijze

 

Voor wie?
 

Bij Jacky Foodie kun je terecht met vragen over voeding, zoals; gewichtsbeheersing, buikklachten (pds), moeheid, hart- en vaatziekten (een verhoogd cholesterol), diabetes type 2,  plantaardige voeding en meer

Intake


De begeleiding start met een uitgebreide intake. In een consult van ongeveer een uur gaan we samen in gesprek over jouw gezondheid, je leven en wat je hier brengt. Samen bespreken we de opties en hoe je dit aan kunt pakken. Vaak leg ik je al veel uit over voeding en gezondheid tijdens het consult.

Na het consult ga ik voor je aan de slag om een persoonlijk advies voor je op te stellen. Dit bestaat vaak uit een voorbeelddagmenu, maar het kan ook in de vorm van oefeningen zijn als dat passender is. Je ontvangt het eerste advies digitaal en daar ga je er zelfstandig mee aan de slag.

Vervolg


Tijdens de vervolgconsulten gaan we meer de diepte in. We gaan samen sparren; lukt het om de aanpassingen door te voeren, waar loop je tegenaan, is de vorm van het advies passend, hoe kunnen we dit samen “fine tunen” zodat jij hier straks op lange termijn, op een natuurlijke manier mee verder kunt.
De vervolgconsulten duren zo’n 30 minuten.

Tarieven

 

Het tarief wordt bepaald door de zorgverzekeraar. De tarieven variëren van €60 tot €77 per uur.

Een intakegesprek duurt 1 uur (+ 30 minuten voor een persoonlijk dieetadvies) en een vervolgconsult duurt gemiddeld 30 minuten.

 


Vergoedingen

 

Diëtetiek is opgenomen in de basisverzekering. Je krijgt 3 uur dieetadvisering per jaar vergoed (hierbij geldt eerst het eigen risico). Jacky Foodie is aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Verwijzing

Je kunt zonder verwijzing naar de diëtist, omdat de diëtist "direct toegankelijk" is.

Enkele zorgverzekeraars vergoeden de kosten alleen wanneer je wél een verwijzing hebt, het is dus handig om dit even na te gaan bij je eigen verzekering.

Scholing


Na het behalen van de 4 jarige HBO studie voeding & diëtetiek, is het team van Jacky Foodie geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Dit betekent dat er sindsdien constant aan bijscholing, intervisie en (professionele) persoonlijke ontwikkeling gewerkt wordt.


Tevens is Jacky Foodie Lid van het KDOO (Kenniscentrum Diëtisten voor Overgewicht en Obesitas).

bottom of page