Hoe goed is avocado eigenlijk voor je?

Hoe zit het met dat vette groene knolletje dat iedereen zo graag eet? Is het nou gezond of valt dat eigenlijk tegen? Waarschijnlijk ben je wisselende informatie tegengekomen en ben je benieuwd hoe het echt zit.


Lees dan snel verder over onze dikke groene vriend :)

online diëtist schrijft over avocado
Avocado

Een avocado is een vette, groene vrucht. Hij is razendpopulair geworden, omdat hij heerlijk is en je er veel mee kan. Een avocado is, net als andere vruchten en groentesoorten, gezond. Maar je kunt avocado beter met mate eten, omdat hij veel vet bevat. 1 hele avocado bevat daardoor 300 a 400 kcal! Neem daarom liever een halve of een kwart avocado.


De vetten in een avocado zijn onverzadigd (net als in noten, zaden, olijfolie en vette vis). Onverzadigde vetten zijn goed voor je, omdat ze een gunstige uitwerking hebben op je cholesterol; en dat is goed voor je hart en bloedvaten! In zekere zin helpt avocado de kans op hart- en vaatziekten (denk aan slagaderverkalking, beroerte en hartfalen) te verlagen.


Een avocado is dus gezond, bevat veel gezonde vetten, maar daardoor ook veel kilocalorieën... je eet er dus het liefst kleine porties van.


Avocado is heerlijk op een cracker of op een sneetje brood, gepureerd met knoflook, citroen en tomaat als guacemole, in plakjes in een salade of in een (volkoren) wrap. Je kunt ook een stukje avocado verwerken in een smoothie en hem zo extra romig maken.Liefs,

Jacky


Online diëtist


Heb jij een verhoogde kans op hart- en vaatziekten (door familiaire aanleg of een te hoog cholesterol)? Dan is aangepaste voeding extra belangrijk. Ben jij benieuwd hoe je dit op een goede manier aanpakt? Neem dan eens vrijblijvend contact met me op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Jacky Foodie is een online diëtistenpraktijk. Hetzelfde als elke andere diëtistenpraktijk, alleen vinden de gesprekken plaats via Skype of telefoon. Achteraf krijg je een op maat gemaakt voedingsadvies in je inbox. Natuurlijk gaat de begeleiding daarna verder en bellen we regelmatig om jouw voortgang en wensen te bespreken.


"Diëtietiek" is een paramedisch beroep met de beschermde titel "diëtist", die je alleen behaald met de 4 jarige HBO opleiding. Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding en behandelt zowel gezonde als ziekte mensen.


Diëtistische begeleiding zit in het basispakket van de zorgverzekeraar. Je krijgt 3 uur (t.w.v. 180euro) per jaar vergoed. Dit gaat eerst van je eigen risico af. Nadat je bij de diëtist bent geweest declareer je de rekening (vaak heel eenvoudig via een app) bij je zorgverzekeraar.


#avocado #gezondheid #hart #vaten #cholesterol #onverzadigd #vetten #onverzadigdvet #gezondevetten #onverzadigdevetten #hartenvaten #hartenvaatziekten #groente #informatie #tips
90 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven