Bananenbrood


dietistenpraktijk recept
Bananenbrood recept


Bananenbrood bakken is makkelijk en leuk. Je hebt gelijk een lekker tussendoortje (die je ook goed kunt invriezen).

Bananenbrood is (vaak) gezonder dan cake. Maar vergis je niet! Bananenbrood bevat nog steeds veel suiker (uit de bananen). Ik maak bananenbrood altijd met volkorenmeel, zodat het meer vezels (en voedingsstoffen) bevat en langzamer verteerd wordt. Dat zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel gedurende de dag.

Ingrediënten

150 gram volkorenmeel 0,5 zakje bakpoeder 3 bananen 3 eieren (optioneel: 1 flinke hand rozijnen óf 1 peer als het perentijd is. Ook deze ingrediënten bevatten suiker) 50 gram olie 1 dessertlepel kaneel 1 snufje zout Eventueel: extra kruiden naar smaak; zoals een snufje kruidnagel, 1 dessertlepel 7 spices, 1 dessertlepel koekkruiden, een snufje piment

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een bakblik en vet deze in of leg er een velletje bakpapier in.

Doe de bananen en de eieren in een kom en pureer deze tot een glad mengsel met de staafmixer.

Als het een gladde massa is geworden, voeg je de overige ingrediënten toe (volkorenmeel, bakpoeder, rozijnen (als je in plaats van rozijnen een peer gebruikt; die komt pas op het laatst), suiker, snufje zout, kruiden en olie.

Meng alles met een garde door elkaar tot je een lekker beslag hebt. Giet het beslag in de cakevorm (als je een peer gebruikt: schil deze en snijd dan in lange reepjes. Leg de reepjes bovenop het beslag). Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven en haal deze er na 45 – 55 minuten uit: het brood is klaar wanneer je satéprikker er weer glad uitkomt. 

Diëtist

Wil jij graag een op maat gemaakt voedingsadvies en persoonlijke begeleiding om jouw doelen te behalen? Neem dan contact op met Jacky Foodie en zie wat er mogelijk is.

Je kunt terecht bij de diëtist voor: gewichtsbeheersing, maag-/darmklachten (pds, obstipatie, diarree, de ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa, brandend maagzuur enzovoorts), allergieën en intoleranties, high risk management bij hart- en vaatziekten (denk ook aan; een verhoogd cholesterol), diabetes of verstoorde bloedglucose, plantaardige voeding, voeding rondom de zwangerschap en meer.

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven