Bananenbrood
Hierbij een basisrecept voor bananenbrood. Een voedzaam tussendoortje voor wanneer je bijvoorbeeld een dag gaat fietsen of hiken. Je kunt de plakken ook prima invriezen.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood
150 gram volkorenmeel
50 gram plantaardige olie
3 bananen
3 eieren
8 gram bakpoeder
snufje zout
1 eetlepel kaneel
Eventueel kun je naar eigen smaak aan het beslag toevoegen: rozijnen, noten, bosbessen, stukjes appel of kokosrasp
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 tot 200 graden
Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier
Prak de bananen in een grote kom
Klop de eieren door de bananenpuree
Klop met een mixer het volkorenmeel, de olie, de kaneel, bakpoeder en het snufje zout door het beslag
Giet het beslag in het cakeblik
Bak het bananenbrood in 30 tot 45 minuten gaar
Het brood is gaar wanneer je satéprikker er schoon weer uitkomt
Online DIEETADVIES
Bij Jacky Foodie kun je terecht voor online dieetadvies. Je kunt ook een afspraak maken bij onze diëtistenpraktijk aan de Dunantsingel 168A te Gouda.
Je kunt bij de diëtist terecht met al jou vragen over voeding, bijvoorbeeld als je wilt afvallen, het prikkelbare darmsyndroom hebt, of wilt overstappen op plantaardige voeding.