Bananenbrood

Hierbij een basisrecept voor bananenbrood. Een voedzaam tussendoortje voor wanneer je bijvoorbeeld een dag gaat fietsen of hiken. Je kunt de plakken ook prima invriezen.


Bananenbrood


Ingrediënten voor 1 bananenbrood

150 gram volkorenmeel

50 gram plantaardige olie

3 bananen

3 eieren

8 gram bakpoeder

snufje zout

1 eetlepel kaneel


Eventueel kun je naar eigen smaak aan het beslag toevoegen: rozijnen, noten, bosbessen, stukjes appel of kokosrasp


Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 tot 200 graden

Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier

Prak de bananen in een grote kom

Klop de eieren door de bananenpuree

Klop met een mixer het volkorenmeel, de olie, de kaneel, bakpoeder en het snufje zout door het beslag

Giet het beslag in het cakeblik

Bak het bananenbrood in 30 tot 45 minuten gaar

Het brood is gaar wanneer je satéprikker er schoon weer uitkomt





Online DIEETADVIES


Bij Jacky Foodie kun je terecht voor online dieetadvies. Je kunt ook een afspraak maken bij onze diëtistenpraktijk aan de Dunantsingel 168A te Gouda.

Je kunt bij de diëtist terecht met al jou vragen over voeding, bijvoorbeeld als je wilt afvallen, het prikkelbare darmsyndroom hebt, of wilt overstappen op plantaardige voeding.

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY VERKLARING

TEL 06-43513854

INFO@JACKYFOODIE.NL

GOUDA, NEDERLAND

NL003296486B22

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Schrijf je in voor de mailinglist