top of page

Curry met zoete aardappel en tofu

Dit is een heel lekker vegetarisch gerecht, dat een beetje "uit de losse pols" is ontstaan.


Zoete aardappel bevat per 100 gram net zoveel koolhydraten als gewone aardappels. Dit gerecht bevat daarnaast volkoren couscous, wat ook een koolhydraatbron is. Ik had er zelfs nog een stukje volkoren wrap bijgedaan. Als je verstoorde bloedsuikers (of diabetes) hebt, kun je zoete aardappel vervangen met pompoen of extra paprika en het stukje wrap weglaten.


online diëtistenpraktijk
vegetarische curry

Ingrediënten voor 2 personen

175 gram volkoren couscous (of zilvervliesrijst)

100 gram zoete aardappel

1 paprika

200 gram wortels

3 flinke tomaten

1 ui, gesnipperd

1 knoflook teentje, gesnipperd

Tofu (een half pakje)

1 eetlepel kerriepoeder

2 limoenblaadjes, klein gesneden

2 cm verse gember, gesnipperd

1 rode chilipeper, klein gesneden

1 blik tomatenblokjes (400 ml)

1 blikje kokosmelk (200 ml)

Peper & Zout naar smaak

Verse koriander, peterselie of thaise basilicum

Olie


Voor de yoghurtsaus

Een schaaltje volle yoghurt

1 tomaat

1/4 komkommer

Peper


Bereiding

Kook de volkoren couscous of zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

Neem een grote pan om de curry in te maken

Verhit de olie in de grote pan (op laag vuur) en fruit hierin zachtjes de gesnipperde knoflook, ui, chilipeper, gember en de limoenblaadjes

Schil ondertussen de zoete aardappel en de wortels

Snijd de zoete aardappel, wortels en paprika in gelijke stukken

Voeg deze toe aan de grote pan en wok deze met het knoflook, ui, gember, chilipeper, limoenblad - mengsel op middelhoog vuur

Voeg dan het blik tomatenblokjes en de kerrie toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de zoete aardappel en wortels gaar zijn (zo'n 25-30 minuten)

Snijd de tofu in kleine reepjes en druk het vocht eruit met een keukenpapiertje

Verhit een paar lepels olie in een koekenpan (op hoog vuur, maar laat het nooit roken!)

Bak de tofu in de hete olie, onder constant schudden en omscheppen

Houd het vuur goed in de gaten; het moet heet zijn maar niet roken en zorg dat de tofu constant in beweging blijft

Wanneer de tofu goudbruin en knapperig is, laat je deze afkoelen en uitlekken op keukenpapier

Wanneer de rest van de curry klaar is, zet je het vuur uit en schep je de knapperige stukjes tofu erdoor


De yoghurtsaus

Snijd de tomaat in zeer kleine blokjes

Rasp de komkommer

Voeg de tomaat en komkommer toe aan een schaaltje volle yoghurt en roer goed door

Breng op smaak met zwarte peper (en eventueel een klein beetje knoflook)



Online diëtist


Wil jij graag voedingsadvies omdat je plantaardig wilt gaan eten, zwanger bent, buikklachten hebt, diabetes hebt, wilt afvallen of aankomen, je cholesterol wilt verbeteren, je energielevel wil optimaliseren of heb je andere vragen over voeding? Bij Jacky Foodie kun je terecht voor op maat gemaakt online voedingsadvies. Stuur een berichtje als je wilt weten hoe het werkt.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page