Eitje d'rbij?

Zijn eieren onmisbaar? Zijn ze gezond? En hoeveel eieren zou je eigenlijk moeten eten?

leuke diëtist
eieren

Een ei is een goede bron van voedingsstoffen. 1 gekookt ei bevat:


Kcal 64

Vet (g) 4,4

Waarvan verzadigd (g) 1,5

Eiwit (g) 6,2

Koolhydraten (g) 0

Vezels (g) 0


Natrium (mg) 75

Kalium (mg) 71

Magnesium (mg) 8

Ijzer (mg) 1,2

Vitamine A (µg) 108

Vitamine D (µg) 0,9

Vitamine E (mg) 2,1

Vitamine B12 (µg) 0,77


Eieren zijn gezond. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen en zijn onbewerkt (er zijn geen extra stoffen, die je lichaam verder niet nodig heeft, aan toegevoegd om het product te veranderen).


Je kunt de voedingsstoffen die eieren bevatten ook uit andere voedingsmiddelen halen, dus een ei is niet gelijk onmisbaar in je dieet.


Eigeel is rijk aan cholesterol. Omdat de eidooier cholesterol bevat is het landelijke advies is om niet meer dan 2 á 3 eieren per week te eten. Wanneer je een vegetarisch voedingspatroon hebt is het advies om 3 á 4 eieren per week te eten.


Het cholesterol in eidooiers verhoogt je cholesterol wel een beetje wanneer je het eet, maar niet veel. Verzadigd vet (roomboter, kokosvet, vet vlees zoals worst, paté, spek, gehakt en lamskarbonade, palmvet, gebak, koek, snacks, gefrituurde producten) heeft een veel sterker (verhogend) effect op je cholesterol. Wanneer je, je cholesterol wilt verlagen kun je dus beter je inname aan verzadigd vet verlagen dan je inname aan cholesterol.
Liefs,

JackyOnline diëtist


Jacky Foodie is een online diëtistenpraktijk waar je terecht kunt met al jouw vragen over voeding. Je krijgt altijd een op maat gemaakt online voedingsadvies, wat helemaal past bij jouw huidige situatie en waarmee je jouw doelen in realistische stappen kunt behalen.


De 1 op 1 begeleiding vind plaats via Skype of telefoon, wel zo makkelijk!


Heb jij vragen over voeding of ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Voel je vrij om contact met me op te nemen!

45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven