Eiwitrijk bananenbrood
Soms kan het lastig zijn om aan voldoende eiwitten te komen, zeker als je (in spiermassa) wilt aankomen en het erg druk hebt. Het kan dan handig zijn om een eiwitrijk tussendoortje mee te nemen dat je na het sporten zo kunt eten. Daarom heb ik dit recept van een eiwitrijk "baksel" voor jullie gemaakt. Je kunt het cake-achtige brood in ongeveer 11 dikke plakken snijden. Ze bevatten dan 14 gram eiwit per stuk. Je kunt de plakken ook goed invriezen. Als je s 'ochtends de deur uitgaat doe je een stuk in je tas en tegen de tijd dat je hem nodig hebt is het al wel ontdooid.

Ingrediënten
150 gram volkorenmeel
14 gram bakpoeder
1 dessertlepel kaneel
1 mespuntje zout
2 scoops eiwitpoeder = 55 gram (ik had brownie smaak)
100 gram magere kwark
50 gram olie (ik had zonnebloem)
3 bananen
3 eieren
20 gram rozijnen
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden
Doe de bananen, eieren, kwark, olie, kaneel en zout in een kom en pureer dit tot een glad mengsel met een staafmixer
Voeg de meel, bakpoeder, eiwitpoeder en rozijnen toe en mix het geheel met een mixer (garde)
Vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier) en giet het beslag in het blik
Bak in ongeveer 40 minuten gaar (hij is gaar als je satéprikker er schoon uitkomt)
Voedingswaarde per portie
Kcal 197
Koolhydraten 18 gram
Vet 7 gram
Eiwit 14 gram
Vezels 2,2 gram
Diëtistenpraktijk Jacky Foodie
Je kunt hier terecht voor begeleiding van de online diëtist, of langskomen bij de diëtistenpraktijk in Gouda.
Daarnaast kun je ook eens kijken naar een e-book uit de webshop.