top of page

Feestdagen

Hoe kom ik de feestdagen door? Ben je net bezig om plantaardig(er) te eten, je gewicht te beheersen, je cholesterol te verlagen of je bloedsuikerspiegel te stabiliseren, komen de feestdagen er weer aan... Hoe bereid je je daarop voor?

Feestdagen of feestmaand?

Besef je goed dat er in december 4 feestdagen zitten; pakjesavond, 1e kerstdag, 2e kerstdag en oud & nieuw. Als jij de overige 27 dagen van deze maand gezond eet, hoeven deze dagen jouw resultaat absoluut niet in de weg te zitten. Liggen de kruidnoten en/of chocoladeletters al vanaf begin november in huis en komen die 4 feestdagen er nog bovenop? Ander verhaal.


Voeden in plaats van vullen

Trap op een feestdag niet in de valkuil om vooraf zo min mogelijk te eten, zodat je, je energie inname al wat kan compenseren. Je zult je metabolisme vertragen en waarschijnlijk gaan overeten tijdens het feestje. En dan heb je ook nog gezonde voeding gemist op de rest van de dag.

Zorg juist dat je jezelf de hele dag al extra goed en gezond hebt gevoed, zodat je op een relaxte manier kunt genieten van je feestje.


Geniet!

Verder is het allerbelangrijkste natuurlijk; geniet ervan!!! Als jij alle dagen goed in je gezonde ritme zit, alle voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt, dan kun je echt genieten van 4 feestdagen in een maand, zonder te meuten en zonder je resultaat in te weg te zitten.


Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie


Je kunt bij ons terecht aan de Thorbeckelaan of de Dunantsingel, online of telefonisch is ook altijd een optie.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page