Gevulde Pompoen
Een vegetarisch herfst-recept. Met groente, volkoren granen en plantaardige olie.

Ingrediënten voor ruím 2 personen en een peuter
1 pompoen
3 kleuren paprika’s
1 aubergine
1 sinaasappel
300 gram volkoren couscous
500 ml water
Kappertjes
Olijfolie
Peper en zout
2 knoflooktenen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
Snijd de pompoen doormidden en haal de zaden eruit. Leg de halve pompoenen op een bakplaat Leg daarbij de drie paprika’s en de aubergine
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven
Haal de paprika en de aubergine eruit als ze donker en gepoft zijn (na ongeveer 30 minuten)
Haal de pompoen eruit als hij gaar is (na ongeveer 1 uur)
Snijd ondertussen de knoflooktenen fijn en doe deze in een vershoudbakje met olijfolie
Kook de couscous zoals op de verpakking is aangegeven
Wrijf (eventueel na even afkoelen) de zwarte “huid” van de gegrilde paprika’s
Snijd de zachte paprika in reepjes en leg deze in het bakje olijfolie met knoflook, zet deze weg
Snijd de aubergine in de lengte door en schraap de binnenkant uit de “huid” zet deze apart (de schil kan weg)
Meng de aubergine en paprikareepjes (uitgelekt) door de couscous
Pers de sinaasappel en doe het sap ook bij het groente-couscous mengsel
Doe de kaneel, komijn, peper, zout en kappertjes naar smaak door de couscous
Vul de gare halve pompoenen met de bulgur of couscous salade en warm deze nog even goed door in de oven (5 minuten)
Variatietip: deze is extra lekker met wat blokjes feta erdoor!
Online diëtist
Ben je op zoek naar online dieetadvies of heb je gewoon een leuke vraag; neem dan contact op via de de contactpagina.