top of page

Gevulde Pompoen

Een vegetarisch herfst-recept. Met groente, volkoren granen en plantaardige olie.

online diëtist
Vegetarisch recept gevulde pompoen

Ingrediënten voor ruím 2 personen en een peuter

1 pompoen

3 kleuren paprika’s

1 aubergine

1 sinaasappel

300 gram volkoren couscous

500 ml water

Kappertjes

Olijfolie

Peper en zout

2 knoflooktenen

1 theelepel kaneel

1 theelepel gemalen komijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius

Snijd de pompoen doormidden en haal de zaden eruit. Leg de halve pompoenen op een bakplaat Leg daarbij de drie paprika’s en de aubergine

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven

Haal de paprika en de aubergine eruit als ze donker en gepoft zijn (na ongeveer 30 minuten)

Haal de pompoen eruit als hij gaar is (na ongeveer 1 uur)

Snijd ondertussen de knoflooktenen fijn en doe deze in een vershoudbakje met olijfolie

Kook de couscous zoals op de verpakking is aangegeven


Wrijf (eventueel na even afkoelen) de zwarte “huid” van de gegrilde paprika’s

Snijd de zachte paprika in reepjes en leg deze in het bakje olijfolie met knoflook, zet deze weg

Snijd de aubergine in de lengte door en schraap de binnenkant uit de “huid” zet deze apart (de schil kan weg)


Meng de aubergine en paprikareepjes (uitgelekt) door de couscous

Pers de sinaasappel en doe het sap ook bij het groente-couscous mengsel

Doe de kaneel, komijn, peper, zout en kappertjes naar smaak door de couscous

Vul de gare halve pompoenen met de bulgur of couscous salade en warm deze nog even goed door in de oven (5 minuten)

Variatietip: deze is extra lekker met wat blokjes feta erdoor!

Online diëtist

Ben je op zoek naar online dieetadvies of heb je gewoon een leuke vraag; neem dan contact op via de de contactpagina.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page