Kikkererwten wrap


Ingrediënten voor 4 personen

4 volkorenwraps

1 grote pot/blik kikkererwten 480 gram

1 broccoli

2 wortels

1 bosui


Kruiden

Kerrie, paprika, komijn, zout, 1 eetlepel olie


Dressing 2 eetlepels tahin 1 kneepje limoen of citroen 1 theelepel kerriepoeder

1 eetlepel water

1 theelepel grove mosterd

optioneel; paar druppels sriracha


Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden (ik combineerde deze met de grillstand)

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af onder de kraan

Bekleed een bakblik met bakpapier

Doe de kikkererwten in een schaal en voeg alle kruiden (ruim) toe, samen met de eetlepel olie en schep goed om Spreid de kikkererwten uit over de bakplaat en zet in de oven voor ongeveer 10-15 minuten

Snijd de broccoli in roosjes en de stam in plakken en kook of stoom ongeveer 10 minuten

Rasp de wortel

Snijd de bosui in kleine reepjes Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen


Leg een volkorenwrap op een bord en beleg met de dressing, kikkerwten, broccoli, geraspte wortel en bosui

Vouw hem dicht en eet smakelijk!


Voor de kleintjes had ik een bordje met een stukje wrap, een broccoliroosje, wat geraspte wortel en een paar kikkererwten, ze vonden het erg lekker!



Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie

Je kunt bij ons terecht op één van de locaties in Gouda, of online

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven