Kikkererwten wrap

Ingrediënten voor 4 personen
4 volkorenwraps
1 grote pot/blik kikkererwten 480 gram
1 broccoli
2 wortels
1 bosui
Kruiden
Kerrie, paprika, komijn, zout, 1 eetlepel olie
Dressing 2 eetlepels tahin 1 kneepje limoen of citroen 1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel water
1 theelepel grove mosterd
optioneel; paar druppels sriracha
Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden (ik combineerde deze met de grillstand)
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af onder de kraan
Bekleed een bakblik met bakpapier
Doe de kikkererwten in een schaal en voeg alle kruiden (ruim) toe, samen met de eetlepel olie en schep goed om Spreid de kikkererwten uit over de bakplaat en zet in de oven voor ongeveer 10-15 minuten
Snijd de broccoli in roosjes en de stam in plakken en kook of stoom ongeveer 10 minuten
Rasp de wortel
Snijd de bosui in kleine reepjes Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen
Leg een volkorenwrap op een bord en beleg met de dressing, kikkerwten, broccoli, geraspte wortel en bosui
Vouw hem dicht en eet smakelijk!
Voor de kleintjes had ik een bordje met een stukje wrap, een broccoliroosje, wat geraspte wortel en een paar kikkererwten, ze vonden het erg lekker!
Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie
Je kunt bij ons terecht op één van de locaties in Gouda, of online