Mexicaanse bowl (vegetarisch/vegan)


Mexicaanse bowl (vega)

Dit is een Mexicaanse bowl die serieus naar burrito's smaakt. In plaats van gehakt zit hier tempé in.


De tempé vermorzel je eerst met een vork tot kruimels

De tempé zet je vervolgens een uur te marineren (afgedekt in de koelkast), voordat je het bakt als gehakt.


Ingrediënten voor 2 - 3 personen


Voor de tempé gehakt

1 pakje tempé

1 blik tomatenblokjes

1 zakje American rub (of gehaktkruiden o.i.d.)

(let op; daar zit vaak al veel zout in!)

1 knoflookteentje

1 ui

1 eetlepel olie


Voor de saus

1 ui

1 teentje knoflook

1 tomaat

1 eetlepel olie

2 eetlepels volle yoghurt (voor veganistisch: kokosmelk of sojayoghurt)

kruiden naar smaak: kerriepoeder, komijnpoeder, paprikapoeder


Voor de guacamole

1 avocado

1 ui

1 teentje knoflook

1 tomaat

1 kneepje citroensap

peper & zout


Voor de bowl

120 gram zilvervliesrijst

1 blik kidneybonen

1 komkommer

1 blikje maïs

een trosje wortels

een paar cherrytomaatjes

een paar tortilla chipjes als garnering (check de ingrediënten als je veganistisch wilt eten)

geraspte kaas (voor veganistisch: edelgist vlokken) als garnering


Bereidingswijze tempé gehakt

Verkruimel de tempé met een vork

Snipper de ui

Pers de knoflook

Doe de verkruimelde tempé in een kom

Voeg daar de ui en de knoflook aan toe

Voeg daar ook de tomatenblokjes aan toe

Breng op smaak met de gehaktkruiden

Laat deze een uur afgedekt (in de koelkast) staan

Bak deze daarna met een klein beetje olie tot hij wat bruin kleurt


Bereidingswijze saus

Snipper de ui en pers de knoflook

Verhit de olie in een sauspan

Fruit hierin de knoflook en de ui (op laag vuur)

Snijd de tomaat in blokjes

Verwarm de tomaat mee tot deze zacht is

Breng op smaak met de kruiden

Pureer tot een grove saus met de staafmixer

Roer op het laatst de yoghurt erdoor voor een fris en romig effect

(Voor veganistisch: gebruik wat kokosmelk of sojayoghurt)


Bereidingswijze guacamole

Snipper de knoflook en de ui

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat

Snijd de tomaat in kleine blokjes

Prak de avocado met de knoflook, ui en tomaat

Breng op smaak met peper, zout en citroensap


Bereidingswijze bowl

Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking

Snijd de komkommer en de wortel in dunne repen

Spoel de kidneybonen af onder de kraan

Spoel de maïs af onder de kraan


Schep in een kommetje wat rijst en garneer met de overige ingrediënten en

de tempé, de saus, de guacamole, chipjes en kaas (of edelgistvlokken)


Eet smakelijk!



21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY VERKLARING

TEL 06-43513854

INFO@JACKYFOODIE.NL

GOUDA, NEDERLAND

NL003296486B22

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Schrijf je in voor de mailinglist