Noodles met broccoli en tempeh

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram (half pak) volkoren spaghetti
0,5 pak tempeh
1 Broccoli
1/2 komkommer
1 ui
1 grote knoflookteen
2 tomaten
1 cm gember
1 cm santen
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel kokosbloesemsuiker
1 dessertlepel komijn
1 dessertlepel kerrie
1 dessertlepel paprikapoeder
Plantaardige olie om te bakken
Dressing
2 eetlepels tahin
1 eetlepel sriracha of sambal
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels limoensap
Zwarte sesam, komkommer en verse peterselie ter garnering
Tip: ik gebruikte eigenlijk het hele pak tempeh en gebruikte de restanten de volgende dag tussendoor, ook lekker tussen een volkorentosti s 'middags of bij een salade
Bereidingswijze
Verhit olie in een koekenpan
Snijd ondertussen de tempeh in gelijke plakken
Bak de tempeh op middelhoog vuur goudbruin
Leg de tempeh op keukenpapier om van overtollig olie te ontdoen
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking
Snijd de broccoli in roosjes en de stam in blokjes
Kook of stoom deze 10 minuten
Snijd de gember, ui, knoflook en tomaat in mini blokjes
Verhit de tempeh-koekenpan opnieuw en fruit de gember, ui, knoflook en tomaat
Voeg hier de kruiden, tomatenpuree, kokosbloesemsuiker en santen aan toe
Wanneer de tomaat zacht is geworden voeg je de gebakken tempeh weer toe
Schep alles goed om en zet dan het vuur uit
Snijd de komkommer in halve plakjes
Maak dan de dressing door de tahin, sriracha, limoensap en sesamolie te mengen,
Ik maakte deze wat dunner door er een heel klein beetje water aan toe te voegen (goed roeren)
Schenk de dressing over de gekookte volkoren spaghetti
Schep de spaghetti op de borden en serveer met de broccoli, tempeh, komkommer, sesamzaadjes en peterselie
Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie
Bij ons kun je terecht voor advies bij overgewicht, ondergewicht, buikklachten, vrouwenklachten, zwangerschap, plantaardige voeding, hart- en vaatziekten, diabetes, meer energie en meer