top of page

Tofu sinaasappel-sesam




Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)

1 blok tofu

1 sinaasappel

1 teentje knoflook

1 ui

1 eetlepel honing

1 eetlepel vissaus

1 eetlepel ketjap

1 theelepel sriracha of sambal

1 eetlepel sesamzaad

Olie


Bereidingswijze

Verhit olie in een koekenpan

Haal de tofu uit de verpakking en druk het vocht eruit op een keukenpapiertje

Wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt, laat olie nóóit zo heet worden dat het rookt, dit is zeer schadelijk voor je gezondheid), trek je de tofu in brokken (ter grootte van een aardbei) uit elkaar en doe deze in de pan

Bak de tofu niet alleen goudbruin maar ook totdat deze droog en knapperig is geworden

Dit duurt echt een tijd en is de grootste fout die ik heb gemaakt om echt lekkere tofu te krijgen!

Laat daarna de tofu uitlekken op een stuk keukenpapier

Snipper de knoflook en de ui

Fruit deze in dezelfde koekenpan als waar je net de tofu in hebt gebakken

Rasp ongeveer de helft van de sinaasappelschil boven de pan

Pers de sinaasappel daarna uit

Wanneer de knoflook en ui glazig zijn geworden, giet je het sinaasappelsap erover

Doe de honing, vissaus, ketjap en sriracha erbij en laat een beetje indikken

Voeg vervolgens de gebakken tofu weer toe

Besprenkel met de sesamzaadjes en schep goed om


Lekker bij een gerecht met noodles of rijst



Diëtistenpraktijk Gouda ,

Jacky Foodie


Bij ons kun je terecht voor voedingsadvies bij overgewicht, ondergewicht, plantaardige voeding, zwangerschap, buikklachten en meer



23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page