Tofu sinaasappel-sesam

Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)
1 blok tofu
1 sinaasappel
1 teentje knoflook
1 ui
1 eetlepel honing
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel ketjap
1 theelepel sriracha of sambal
1 eetlepel sesamzaad
Olie
Bereidingswijze
Verhit olie in een koekenpan
Haal de tofu uit de verpakking en druk het vocht eruit op een keukenpapiertje
Wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt, laat olie nóóit zo heet worden dat het rookt, dit is zeer schadelijk voor je gezondheid), trek je de tofu in brokken (ter grootte van een aardbei) uit elkaar en doe deze in de pan
Bak de tofu niet alleen goudbruin maar ook totdat deze droog en knapperig is geworden
Dit duurt echt een tijd en is de grootste fout die ik heb gemaakt om echt lekkere tofu te krijgen!
Laat daarna de tofu uitlekken op een stuk keukenpapier
Snipper de knoflook en de ui
Fruit deze in dezelfde koekenpan als waar je net de tofu in hebt gebakken
Rasp ongeveer de helft van de sinaasappelschil boven de pan
Pers de sinaasappel daarna uit
Wanneer de knoflook en ui glazig zijn geworden, giet je het sinaasappelsap erover
Doe de honing, vissaus, ketjap en sriracha erbij en laat een beetje indikken
Voeg vervolgens de gebakken tofu weer toe
Besprenkel met de sesamzaadjes en schep goed om
Lekker bij een gerecht met noodles of rijst
Diëtistenpraktijk Gouda ,
Jacky Foodie
Bij ons kun je terecht voor voedingsadvies bij overgewicht, ondergewicht, plantaardige voeding, zwangerschap, buikklachten en meer