top of page

Tomatenpaprika-saus/soep recept

Deze saus is super easy om te maken, heel gezond en voor veel doeleinden te gebruiken. Je kunt hem inzetten als basis voor pastasaus, Mexicaanse gerechten, of eigenlijk elk gerecht waar je tomatensaus of tomatenblokjes bij gebruikt. Én je kunt hem ook gewoon zo als (warme of koude) soep eten. Je kunt deze saus 3 dagen bewaren in de koelkast. Daarom maak ik hem vaak op zondag, zodat ik aan het begin van de week een simpele basis heb om mee te koken.



online diëtist schrijft over tomaten
tomaten recept


Benodigdheden Braad- of soeppan, staafmixer


Ingrediënten (voor een flinke batch) 1,5 kg tomaten

1,5 kg rode paprika's

1 ui

1 rode peper

2 teentjes knoflook

Olie

Peper & zout

*Kruiden naar smaak (die kun je ook per verschillend gerecht toevoegen waar je de basis voor gebruikt)


Bereidingswijze

Snijd de tomaten en paprika's in kleine blokjes

Verhit een beetje olie in de pan op laag vuur

Snipper de knoflook, ui en rode peper

Fruit de knoflook, ui en rode peper in de olie

Wanneer de ui glazig is, voeg je de tomaten- en paprikablokjes toe

Schep alles om

Houd het vuur laag

Laat het mengsel zo'n 20 - 30 minuten met het deksel op de pan pruttelen en schep af en toe om

Je kunt een half kopje water toevoegen, maar zonder is lekkerder

Wanneer alles goed zacht is gestoofd, voeg je peper en zout en eventueel kruiden naar smaak toe

Pureer het geheel tot een gladde saus


Et voilà


Liefs,

Jacky






Online diëtist


Wil jij graag persoonlijk voedingsadvies, afgestemd op jouw doelen en situatie met instructies welke recepten en voedingsmiddelen goed bij jou passen? Stuur me dan een berichtje om je vragen samen (geheel vrijblijvend) te bespreken.


Jacky Foodie is een online diëtistenpraktijk. Dit betekend dat je begeleiding krijgt van een erkend diëtiste, via Skype of telefoon. Je krijgt een op maat gemaakt voedingsadvies achteraf via de mail. Tijdens een vervolggesprek krijg je nieuwe, exclusieve informatie en wordt het voedingsadvies eventueel aangepast.


De beschermde titel diëtist wordt behaald met een 4 jarige HBO opleiding en bijgehouden via het kwaliteitsregister voor paramedici. De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding, zowel bij gezondheid als ziekte.



#tomaat #paprika #tomaatpaprika #tomatensaus #tomatenpaprikasaus #pastasaus

#sausrecept #recept #soep #tomatensoep #paprikasoep #tomatenpaprikasoep





61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page