Stamppot rauwe andijvie (vega)

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram aardappels
1 grote bloemkool
1 krop andijvie
125 gram vegan spekreepjes
150 ml (plantaardige) melk, ik gebruikte sojamelk
50 gram (plantaardige) boter (verkrijgbaar bij ah: https://violifefoods.com/product/vioblock/ )
1 eetlepel olie
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd in stukken
Was de aardappelen
Snijd de bloemkool in stukken
Doe de aardappel en de bloemkool bij elkaar in een grote pan
Giet water in de pan, zodat de aardappelen en de bloemkool onder water staan
Breng aan de kook
Draai het vuur laag en kook het geheel ongeveer 30 minuten (of totdat alles goed gaar is)
Verhit ondertussen de eetlepel olie in een koekenpan
Bak de vegetarische spekjes knapperig
Snijd en was ondertussen de andijvie
Giet de gare aardappels en bloemkool af
Stamp de aardappels en bloemkool samen met de melk en de boter tot een zachte puree
Voeg de gebakken spekjes en de rauwe andijvie toe en roer, of stamp, deze door de puree
Breng op smaak met peper en zout
Tip:
Wij hadden nog appels over
Deze hadden we geschild en in stukken gesneden en met een heel klein beetje water gestoofd tot een lekkere friszure compôte, heerlijk bij de stamppot.
Variatietip:
Je kunt de bloemkool ook vervangen door knolselderij of pastinaak
Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie
Heb je vragen over voeding en gezondheid? Kom eens langs op één van onze locaties.