Stamppot rauwe andijvie (vega)


Vega stamppot rauwe andijvie
Vegan stamppot

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram aardappels

1 grote bloemkool

1 krop andijvie

125 gram vegan spekreepjes

150 ml (plantaardige) melk, ik gebruikte sojamelk

50 gram (plantaardige) boter (verkrijgbaar bij ah: https://violifefoods.com/product/vioblock/ )

1 eetlepel olie

Peper en zout naar smaak


Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd in stukken

Was de aardappelen

Snijd de bloemkool in stukken

Doe de aardappel en de bloemkool bij elkaar in een grote pan

Giet water in de pan, zodat de aardappelen en de bloemkool onder water staan

Breng aan de kook

Draai het vuur laag en kook het geheel ongeveer 30 minuten (of totdat alles goed gaar is)

Verhit ondertussen de eetlepel olie in een koekenpan

Bak de vegetarische spekjes knapperig

Snijd en was ondertussen de andijvie

Giet de gare aardappels en bloemkool af

Stamp de aardappels en bloemkool samen met de melk en de boter tot een zachte puree

Voeg de gebakken spekjes en de rauwe andijvie toe en roer, of stamp, deze door de puree

Breng op smaak met peper en zout


Tip:

Wij hadden nog appels over

Deze hadden we geschild en in stukken gesneden en met een heel klein beetje water gestoofd tot een lekkere friszure compôte, heerlijk bij de stamppot.


Variatietip:

Je kunt de bloemkool ook vervangen door knolselderij of pastinaak



Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie


Heb je vragen over voeding en gezondheid? Kom eens langs op één van onze locaties.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven