Vegetarische vezelrijke pasta

Ingrediënten voor 2 personen
200 gram volkoren pasta
1 aubergine
1 courgette
1 klein blikje kikkererwten
6 tomaten
Plantaardige olie
Peper & zout
Verse basilicum
Gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 á 200 graden
Snijd de aubergine en de courgette in blokjes
Snijd de tomaten 1 keer doormidden
Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan
Gebruik 2 ovenschalen
Doe in de ene ovenschaal de aubergine en courgetteblokjes
Voeg daar de kikkererwten en 1 eetlepel olie aan toe
Voeg naar smaak wat peper, (een klein beetje) zout en gedroogde Italiaanse kruiden toe en schep alles om
Doe in de andere ovenschaal de gehalveerde tomaten
Je kunt de tomaten eventueel beleggen met een beetje (plantaardige) kaas
Schuif de ovenschalen in de oven en zet een timer over 20 minuten
Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking
Haal na 20 minuten de ovenschalen uit de oven
Laat de tomaten alvast afkoelen
Schep het aubergine en courgette mengsel om
Als de groenten zacht zijn, is het klaar, maar als ze er nog niet helemaal zijn, kun je ze nog even terugzetten en over 5 minuten nog eens kijken
Serveer de pasta met de ovengroenten en tomaten en maak af met wat verse basilicum
Ook lekker met wat (plantaardige) kaas of edelgistvlokken!
Eet smakelijk!
Online dieetadvies
Jacky Foodie is een diëtistenpraktijk waar je terecht kunt voor online dieetadvies. Ook kun je kiezen voor begeleiding bij onze fysieke diëtistenpraktijk in Gouda. Heb je vragen of wensen, neem dan even contact op via onze contactpagina.