Vegetarische vezelrijke pasta


Vegetarische pasta met gegrilde tomaat

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram volkoren pasta

1 aubergine

1 courgette

1 klein blikje kikkererwten

6 tomaten

Plantaardige olie

Peper & zout

Verse basilicum

Gedroogde Italiaanse kruiden


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 á 200 graden

Snijd de aubergine en de courgette in blokjes

Snijd de tomaten 1 keer doormidden

Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan

Gebruik 2 ovenschalen

Doe in de ene ovenschaal de aubergine en courgetteblokjes

Voeg daar de kikkererwten en 1 eetlepel olie aan toe

Voeg naar smaak wat peper, (een klein beetje) zout en gedroogde Italiaanse kruiden toe en schep alles om

Doe in de andere ovenschaal de gehalveerde tomaten

Je kunt de tomaten eventueel beleggen met een beetje (plantaardige) kaas


Schuif de ovenschalen in de oven en zet een timer over 20 minuten


Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking


Haal na 20 minuten de ovenschalen uit de oven

Laat de tomaten alvast afkoelen

Schep het aubergine en courgette mengsel om

Als de groenten zacht zijn, is het klaar, maar als ze er nog niet helemaal zijn, kun je ze nog even terugzetten en over 5 minuten nog eens kijken


Serveer de pasta met de ovengroenten en tomaten en maak af met wat verse basilicum


Ook lekker met wat (plantaardige) kaas of edelgistvlokken!


Eet smakelijk!



Online dieetadvies


Jacky Foodie is een diëtistenpraktijk waar je terecht kunt voor online dieetadvies. Ook kun je kiezen voor begeleiding bij onze fysieke diëtistenpraktijk in Gouda. Heb je vragen of wensen, neem dan even contact op via onze contactpagina.

18 keer bekeken0 reacties

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY VERKLARING

TEL 06-43513854

INFO@JACKYFOODIE.NL

GOUDA, NEDERLAND

NL003296486B22

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Schrijf je in voor de mailinglist