Venkelsoep

Dit recept is geïnspireerd op een recept van de hippe vegetariër, maar dan aangepast.


Venkel soep
Venkelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

2 venkelknollen

1 kleine aardappel

1 grote ui

1 teentje knoflook

1 handje rijst (ik gebruikte zilvervlies)

800-1000 ml water

1 bouillonblokje

1 el olijfolie (voor bakken en braden)


Voor de topping

1 flinke hand peterselie

1 kleine hand basilicum

een kneepje verse citroen

1 klein teentje knoflook

1 handje (ongebrande, ongezoute) cashewnoten

olijfolie, extra vierge

Pompoenpitten Peper en zout


Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan op laag vuur

Snipper de knoflook en de ui

Fruit de knoflook en de ui in de olie

Snijd ondertussen de aardappel, en was deze

Snijd de aardappel in kleine blokjes

Snijd de venkel klein

Voeg de aardappel en venkel toe aan de soeppan

Zet een waterkoker aan met 800 ml water

Was de rijst in een vergiet Voeg het water met de rijst en het bouillonblokje toe aan de pan

Draai het vuur hoger en breng het geheel aan de kook Laat het 15 min koken

Pureer de soep daarna met een staafmixer


Topping Doe alle ingrediënten, behalve de pompoenpitten, in een keukenmachine Pureer het geheel tot een soort pesto


Serveer de soep met de "pesto" en de pompoenpitten


Diëtistenpraktijk Gouda, Jacky Foodie


Je bent welkom voor dieetadvies.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven