
Venkelsoep
Dit recept is geïnspireerd op een recept van de hippe vegetariër, maar dan aangepast.

Ingrediënten voor 4 personen
2 venkelknollen
1 kleine aardappel
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 handje rijst (ik gebruikte zilvervlies)
800-1000 ml water
1 bouillonblokje
1 el olijfolie (voor bakken en braden)
Voor de topping
1 flinke hand peterselie
1 kleine hand basilicum
een kneepje verse citroen
1 klein teentje knoflook
1 handje (ongebrande, ongezoute) cashewnoten
olijfolie, extra vierge
Pompoenpitten Peper en zout
Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan op laag vuur
Snipper de knoflook en de ui
Fruit de knoflook en de ui in de olie
Snijd ondertussen de aardappel, en was deze
Snijd de aardappel in kleine blokjes
Snijd de venkel klein
Voeg de aardappel en venkel toe aan de soeppan
Zet een waterkoker aan met 800 ml water
Was de rijst in een vergiet Voeg het water met de rijst en het bouillonblokje toe aan de pan
Draai het vuur hoger en breng het geheel aan de kook Laat het 15 min koken
Pureer de soep daarna met een staafmixer
Topping Doe alle ingrediënten, behalve de pompoenpitten, in een keukenmachine Pureer het geheel tot een soort pesto
Serveer de soep met de "pesto" en de pompoenpitten
Diëtistenpraktijk Gouda, Jacky Foodie
Je bent welkom voor dieetadvies.