Volkoren noodles met paksoi en tempé
Hava a nice lunch!
Lekkere s 'zomerse noodles die je prima als lunch kan eten. En daar heb jij tijd voor als je net zoals ik thuis werkt. Overigens maak ik zoiets ook weleens als avondmaaltijd en mijn vriend neemt dan de volgende dag een bakje mee als lunch (naar zijn werk in het ziekenhuis).
Zo heb je er dus ook tijd voor als je níet thuis werkt.
Even goed voor jezelf zorgen heet dat.

Ingrediënten voor 2 personen
1 nestje volkoren noodles per persoon 1 paksoi
1 teentje knoflook
1 ui
1/2 komkommer
1/2 pak tempé (Tip: ik gebruikte eigenlijk 1 heel pak en had de overige gebakken plakjes als eiwitrijke snack bewaard)
Olie
Dressing
1 eetlepel:
-sojasaus -rijstazijn
-gecrushte pinda's
-sesamzaadjes
1 theelepel: -sesamolie
-vissaus
Bereidingswijze
Snijd de tempé in slanke plakken van 0,5 cm dik, langs de breedte Verhit ondertussen ruim olie in een koekenpan op middelhoog vuur
Leg de plakken tempé in de hete olie in de koekenpan (let op: olie mag nooit roken! Maar het is wel lekker als je tempé een beetje knapperig wordt, daarom zet je het vuur middelhoog)
Schudt de koekenpan steeds even heen en weer zodat de tempé gelijkmatig bakt
Keer de tempé plakken 1 voor 1 om wanneer ze goudbruin gebakken zijn Wanneer de andere kant ook goudbruin is, leg je ze op een keukenvel om even uit te lekken, het is lekker om er een (heel) klein beetje zout op de sprenkelen wanneer ze nog warm zijn
Verhit ondertussen op laag vuur een klein beetje olie in een wokpan
Snipper de knoflook en de ui en fruit deze op laag vuur in de wokpan Snijd ondertussen de paksoi in kleine reepjes
Wok de paksoi een paar minuten op hoog vuur in de wokpan met de knoflook de ui tot de bladeren geslonken zijn
Zet dan het vuur uit
Snijd de komkommer in reepjes
Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking
Spoel ze kort af onder koud water en doe ze daarna terug in de pan en giet direct de dressing erover
Roer goed om, zodat de dressing goed verdeeld raakt
Doe dan de noodles in 2 kommetjes
Garneer met de gebakken paksoi, komkommer, gebakken tempé en gecruchte pinda's
Tips voor toppings:
- een klein beetje kokosschaafsel door de gecrushte pinda's
- verse koriander
- een kneepje vers limoensap
Online diëtist
Wil jij graag weten welke voeding bij jou past? Wil je graag overstappen op plantaardige voeding, afvallen, aankomen, je cholesterol verbeteren, van je maag-/darmklachten af, je gezondheid of energie bevorderen? Ben je zwanger of net bevallen en wil je graag weten welke voeding het beste is voor jou en je kindje?
Neem dan eens contact met me op, dan bespreken wat ik voor je kan betekenen als jouw online diëtist. We spreken elkaar via de telefoon of Skype en ik lever je een op maat gemaakt voedingsadvies en begeleid je om jouw doelen te behalen.
Liefs,
Jacky