Volkoren pasta
Dit is een supersnel en gezond recept, voor mensen die vaak te weinig tijd hebben om te koken, maar toch gezond willen eten. Het is een vegetarisch gerecht. Ik heb er een klein beetje kaas overheen gedaan, maar je kunt ook kiezen voor edelgist vlokken om er een veganistisch gerecht van te maken.
Om aan voldoende eiwitten te komen, kun je een schaaltje kwark (met een beetje vers fruit) als toetje nemen. Als je helemaal veganistisch wilt eten, kun je voor sojayoghurt kiezen, al zitten daar wel minder eiwitten in.
Als basis heb ik tomatenpaprikasaus gebruikt, die ik nog in de koelkast had staan (het recept daarvan kun je ook terugvinden op de blog). Als je dat niet hebt staan kun je ook gewone tomatensaus gebruiken. Gebruik een echte basissaus, zonder toevoegingen (vaak in de kartonnen pakjes onderin het schap), óf een blik tomatenblokjes.

Ingrediënten voor 2 personen
150 - 200 gram volkoren pasta
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode chilipeper
Verse basilicum
Een restje paprikatomatensaus (zie recept op de blog -> je kunt ook basistomatensaus uit een kartonnetje óf een blik tomatenblokjes gebruiken)
1 eetlepel olie
Peper & Zout naar smaak
Uit de diepvries (ik zorg dat ik voor noodgevallen altijd diepvriesgroenten heb):
200 gram sperziebonen
200 gram doperwten
200 gram spinazie
Eventueel Wat geraspte kaas of edelgistvlokken
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking
Haal alle groenten uit het vriesvak, zodat ze alvast een beetje beginnen te ontdooien
Neem een grote pan om de saus in te maken
Verhit een scheutje olie in de grote pan (op laat vuur)
Snipper ondertussen de ui, knoflook en chilipeper
Fruit de ui, knoflook en chilipeper in de olie tot de ui glazig is geworden
Voeg dan eerst de spinazie en de sperziebonen toe en schep om tot deze zijn ontdooit
Voeg dan de doperwten toe en de tomatensaus toe
Roer alles goed om en breng het aan de kook
Laat een paar minuutjes doorkoken tot de sperziebonen gaar zijn (dit is vaak veel sneller dan het doosje aangeeft; 2 a 3 minuutjes is meestal genoeg)
Voeg dan een beetje peper en zout toe naar smaak (en eventueel wat Italiaanse kruiden)
Giet de spaghetti af wanneer deze gaar is
Schep de spaghetti met de groentesaus in diepe borden. En garneer met basilicum, kaas of edelgistvlokken.
Neem als toetje wat kwark of sojayoghurt (lekker met vers fruit) om wat meer eiwitten binnen te krijgen.
Online diëtistenpraktijk
Jacky Foodie is een online diëtistenpraktijk waar je terecht kunt met al je vragen over voeding. Wil jij graag 1 op 1 begeleiding en een op maat gemaakt voedingsadvies? Neem gerust contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn!
#vezels #volkorenpasta #vegetarischrecept #vegetarischgerecht #veganistischrecept #veganistischgerecht #gezondepasta #pasta #gezondrecept #makkelijk #makkelijkrecept #recept #groente #gezond