top of page

Volkoren pasta

Dit is een supersnel en gezond recept, voor mensen die vaak te weinig tijd hebben om te koken, maar toch gezond willen eten. Het is een vegetarisch gerecht. Ik heb er een klein beetje kaas overheen gedaan, maar je kunt ook kiezen voor edelgist vlokken om er een veganistisch gerecht van te maken.


Om aan voldoende eiwitten te komen, kun je een schaaltje kwark (met een beetje vers fruit) als toetje nemen. Als je helemaal veganistisch wilt eten, kun je voor sojayoghurt kiezen, al zitten daar wel minder eiwitten in.


Als basis heb ik tomatenpaprikasaus gebruikt, die ik nog in de koelkast had staan (het recept daarvan kun je ook terugvinden op de blog). Als je dat niet hebt staan kun je ook gewone tomatensaus gebruiken. Gebruik een echte basissaus, zonder toevoegingen (vaak in de kartonnen pakjes onderin het schap), óf een blik tomatenblokjes.


goede diëtist
volkoren pasta

Ingrediënten voor 2 personen

150 - 200 gram volkoren pasta

1 teentje knoflook

1 ui

1 rode chilipeper

Verse basilicum

Een restje paprikatomatensaus (zie recept op de blog -> je kunt ook basistomatensaus uit een kartonnetje óf een blik tomatenblokjes gebruiken)

1 eetlepel olie

Peper & Zout naar smaak


Uit de diepvries (ik zorg dat ik voor noodgevallen altijd diepvriesgroenten heb):

200 gram sperziebonen

200 gram doperwten

200 gram spinazie


Eventueel Wat geraspte kaas of edelgistvlokken


Bereiding

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking

Haal alle groenten uit het vriesvak, zodat ze alvast een beetje beginnen te ontdooien

Neem een grote pan om de saus in te maken

Verhit een scheutje olie in de grote pan (op laat vuur)

Snipper ondertussen de ui, knoflook en chilipeper

Fruit de ui, knoflook en chilipeper in de olie tot de ui glazig is geworden

Voeg dan eerst de spinazie en de sperziebonen toe en schep om tot deze zijn ontdooit

Voeg dan de doperwten toe en de tomatensaus toe

Roer alles goed om en breng het aan de kook

Laat een paar minuutjes doorkoken tot de sperziebonen gaar zijn (dit is vaak veel sneller dan het doosje aangeeft; 2 a 3 minuutjes is meestal genoeg)

Voeg dan een beetje peper en zout toe naar smaak (en eventueel wat Italiaanse kruiden)


Giet de spaghetti af wanneer deze gaar is


Schep de spaghetti met de groentesaus in diepe borden. En garneer met basilicum, kaas of edelgistvlokken.


Neem als toetje wat kwark of sojayoghurt (lekker met vers fruit) om wat meer eiwitten binnen te krijgen.




Online diëtistenpraktijk


Jacky Foodie is een online diëtistenpraktijk waar je terecht kunt met al je vragen over voeding. Wil jij graag 1 op 1 begeleiding en een op maat gemaakt voedingsadvies? Neem gerust contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn!



#vezels #volkorenpasta #vegetarischrecept #vegetarischgerecht #veganistischrecept #veganistischgerecht #gezondepasta #pasta #gezondrecept #makkelijk #makkelijkrecept #recept #groente #gezond


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page