Volkorenwrap





Ingrediënten

1 aubergine

1 paprika

1 ui

1 pot of blik kikkererwten

Verse spinazie (deze kwam uit onze tuin)

Olie

Mayonaise (kan ook vegan)

Kruiden naar smaak, ik had; komijn, kerrie, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout

Een oven + ovenschaal + bakplaat + bakpapier


Ook lekker: geraspte kaas (of plantaardige kaas)



Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd de aubergine, paprika en ui in kleine blokjes

Doe de groenten in een ovenschaal, met wat olie en peper en zout

Laat de groenten (onder af en toe omscheppen) gaar worden in de oven, zo'n 30 minuten


Spoel ondertussen de kikkerwten af onder de kraan in een vergiet

Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat (met bakpapier)

Bestrooi de kikkerwten met de kruiden en een scheutje olie, en schep even goed om, zodat alles goed bedekt is

Doe de bakplaat ook in de oven (10-15 minuten)


Besmeer een wrap met mayonaise en beleg met de groenten, kikkererwten en verse spinazie

Eventueel een plukje geraspte kaas erover


Eet smakelijk


Ps Ik had de groenten over van de dag ervoor. Je kunt dit recept met allerlei groente-restjes maken.



Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie

Je kunt hier terecht voor dieetadvies bij overgewicht, ondergewicht, buikklachten, hart en vaatziekten en een te hoog cholesterol, diabetes type 2, zwangerschap, prikkelbaar darmsyndroom en plantaardige voeding

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven