
Volkorenwrap

Ingrediënten
1 aubergine
1 paprika
1 ui
1 pot of blik kikkererwten
Verse spinazie (deze kwam uit onze tuin)
Olie
Mayonaise (kan ook vegan)
Kruiden naar smaak, ik had; komijn, kerrie, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout
Een oven + ovenschaal + bakplaat + bakpapier
Ook lekker: geraspte kaas (of plantaardige kaas)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de aubergine, paprika en ui in kleine blokjes
Doe de groenten in een ovenschaal, met wat olie en peper en zout
Laat de groenten (onder af en toe omscheppen) gaar worden in de oven, zo'n 30 minuten
Spoel ondertussen de kikkerwten af onder de kraan in een vergiet
Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat (met bakpapier)
Bestrooi de kikkerwten met de kruiden en een scheutje olie, en schep even goed om, zodat alles goed bedekt is
Doe de bakplaat ook in de oven (10-15 minuten)
Besmeer een wrap met mayonaise en beleg met de groenten, kikkererwten en verse spinazie
Eventueel een plukje geraspte kaas erover
Eet smakelijk
Ps Ik had de groenten over van de dag ervoor. Je kunt dit recept met allerlei groente-restjes maken.
Diëtistenpraktijk Gouda; Jacky Foodie
Je kunt hier terecht voor dieetadvies bij overgewicht, ondergewicht, buikklachten, hart en vaatziekten en een te hoog cholesterol, diabetes type 2, zwangerschap, prikkelbaar darmsyndroom en plantaardige voeding